Проект: "Тобі слід знати про туберкульоз" (Донецька, Луганська та Харківська область)

Проект: "Тобі слід знати про туберкульоз!"

Термін реалізації проекту: Січень 2018 - Грудень 2018.

Проект фінансується: МБФ «Альянс громадського здоров’я» в рамках гранту Глобального Фонду.

Географія реалізації проекту: Донецька область: Маріуполь, Краматорськ, Слов’янськ, Бахмут та Мар'їнський район; Луганська область: Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Старобільський, Сватівський та Кремінський райони; Харківська область: місто Харків та один район.

Мета проекту: організація активного виявлення та діагностики туберкульозу серед внутрішньо переміщених осіб в Луганській, Донецькій та Харківській області. Запланований позитивний кінцевий результат, який відбудеться завдяки реалізації проектної діяльності: 51 000 внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО) пройшли скринінгові анкетування щодо наявності симптомів туберкульозу (далі ТБ) та за необхідності направлені до медичних установ для подальшого обстеження, в тому числі, за допомогою молекулярно-генетичного методу дослідження мокротиння.

Цільова група проекту: Внутрішньо переміщені особи – люди, які були змушені рятуватися втечею або залишити свої будинки чи місця проживання, для того, щоб уникнути наслідків збройного конфлікту на Сході України та у зв’язку з анексією АР Крим, і які не перетнули міжнародно-визнаний державний кордон країни.
Передбачається, що для скринінгу на ТБ будуть в першу чергу залучені ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах, в тому числі, мешкають у місцях компактного проживання та є найбільш уразливими до захворювання на ТБ.

Напрямки роботи:

1. Створення системи переадресації та розробка ефективного алгоритму взаємодії для забезпечення полегшеного доступу до діагностики та лікування ТБ між центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтерськими НУО та лікувальними закладами загального профілю та/або протитуберкульозними закладами

2. Запровадження системи заходів з раннього виявлення ТБ серед ВПО: соціальні, в тому числі аутріч, працівники будуть залучати клієнтів до скринінгового анкетування на ТБ та направляти клієнтів з підозрою на ТБ до медичних установ з метою обстеження.

3. Налагодження інфекційного контролю з ТБ на місцях: LHSI інформує соціальних працівників партнерських організацій щодо заходів інфекційного контролю при роботі соціального працівника з клієнтом.

4. Розповсюдження досвіду набутого внаслідок реалізації проектної діяльності: LHSI висвітлюватиме результати діяльності на веб сайті та у соціальних мережах. Крім того, фахівці в областях підготують та презентують звіти щодо реалізації проектної діяльності на засіданнях обласних координаційних рад з питань ВІЛ/СНІДу, ТБ.

Please publish modules in offcanvas position.